Novi Sad
02.05.2013.
08:48
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine uputili su zahtev Vladi Srbije i Vladi Vojvodine da pod hitno obezbede stabilno finansiranje Radio-televizije Vojvodine.
  • Vlado

    07.05.2013 05:00
    Spisak zaposlenih i onih koji ne rade
    Napravite prvo spisak svih onih koji NE rade a dobijaju platu u RTV i svih koji su na spisku za honorare a nista nisu uradili. Cistka......
  • 06.05.2013 13:56
    Kada RTV bi bila u potpunosti nezavisna od BGD

    tada ne bi preuzimala Dnevnik od RTSmnego b/imala sopstveni

    kada bi RTV imala svoj AMS i u jutarninjem programu
    Dobro jutro Vojvodine davala stanje na putevima u Vojvodini a potomo u Srbiji
    a ne OBRATNO....
    Kada RTV ne bi zaposljava politicki podone beogradske kadrove iz raznih partijam da partija

    i kada ,,,, e tada bi RTV bila konkurentnaminteresantna i najverovatnije bi imala sopstvene prihode

    e kada bim tada bi,,,,
  • @JustinaNS - Za našu RTV

    02.05.2013 21:42
    Koliko ste spremni da platite? 500 din?
    Nisam siguran da znate koliko RTV kosta.
  • jo

    02.05.2013 20:36
    Evo rešenja
    http://www.021.rs/Info/Srbija/Najplacenija-poslanica-Natasa-Micic.html
    Evo gde su vam pare.Kad nekom daš 220 hiljada mesečno da se ne meša u svoj život i posao naravno da će ostali da propadaju.Kad tome dodaš i " čuvene " autorske novinare koji arče RTV po 200 hiljadarki honorara niste bolje ni zaslužili.Da vam nije Bore Otića i glavnog arhivatora Čvarkova sa svojim kolegama trebalo bi vas ugasiti
  • Braca

    02.05.2013 19:36
    Ukinuti i RTS i RTV. Reprize moze pustati i "cika Pera", volonterski. Ako ostanu i RTS i RTV, onda uvesti dodatni porez u Vojvodini. Nis, Sandzak, Pirot, ... , nemaju svoju televiziju, pa treba manje i da placaju. Oni ne skacu od srece kada vide Pajtica i ekipu. To zadovoljstvo kosta, pa vredi i otvoriti budjelar.
  • Steva

    02.05.2013 15:04
    pošteno bi bilo ...
    da gazde i nalogodavci obezbede finansiranje!Ovako je,uglavnom,gomila neistina i propagande zastupljena u medijima.Koncept je takav,da konzument samo prima na znanje,bez mogućnosti opovrgavanja.Ako stidljivo pruže takvu mogućnost,onda se to debelo cenzuriše.I tako u Evropu(?)!
  • 02.05.2013 14:50
    Svedska ima obaveznu TV pretplatu, ali je zato na televizijama sa nacionalnom frekvencijom strogo zabranjeno emitovanje reklama jer televizija po njihovom zakonu ne sme da se istovremeno finansira pretplatom i reklamama.
  • Lalla

    02.05.2013 13:48
    prvo,,,,
    Lustracijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......
    RTV je bio luconosa devedesetih!!!!!!!!!!!!!,,
    Sramota za Vojvodjane i Vojvodinu!!!!!
    Da se ne ponovi!!!!!!

    Pa cemo da vidimo i divanimo kako dalje,,,,,,,
  • 02.05.2013 12:54
    Na toj Radio-televiziji Vojvodine jedono sto od programa valja je serija "Drzavni posao" i emisija "5kazanje". Sve ostalo je trulo kao i na RTS-u koji je resio da nas ovih dana ponovo terorise reprizom "Baba gori a selo se ceslja". Puno je 500 dinara za te vecite reprize. Kakav bre "servis gradjana". Uvek su u sluzbi vladajuce partije bez obzira ko to bio. Pogledajte samo Dnevnik. Do pre godinu dana je Tadic zauzimao 80% priloga u Dnevniku a danas taj procenat zauzima Nikolic, Vucic i Dacic. Nekada su spikeri citali hvalospeve o Tadicu a danas citaju hvalospeve o Vucicu i Dacicu. Neka se finansiraju iz budzeta. Ja ionako gledam iskljucivo Discovery, History, National Geographic, poneki film na Prvoj ili na hrvatskim kanalima. Od domacih kanala koji imaju nacionalnu frekvenciju pogledam jedino RTV na kojem se emituje "Drzavni posao", "5kazanje" i "Novosadske razglednice".
  • 02.05.2013 12:23
    Тржиште
    У тржишној привреди никоме не може бити ништа загарантовано, поготово "стабилно" финансирање.На тржиште, па зарадите ако ваш производ купцима треба.
  • @sale novosadjanin

    02.05.2013 12:10
    i ja sam gradjanin vojvodine al`necu daplacam parazite, nedam svoje pare lezilebovicima
  • zaradite ako znate

    02.05.2013 10:23
    Pokrajinski javni servis se nalazi u teskoj situaciji zbog prekomernog zaposljavanja i nekvalitetnog programa. Dobili su od drzave opremu, studio i frekvenciju sto ostali moraju debelo da plate. I pored toga nisu u stanju da ostvare gledanost te im treba jos i dzeparac od hiljadu evra u proseku mesecno po zaposlenom. Kada treba placati pretplatu onda je to opsti interes a kada zaposljavate kumove i svalerke onda vase licne interese pravdate "nezavisnoscu" medija. Radite ili se sklonite i prepustite posao nekome ko to ume. Prestanite da prosijacite i kukumavcite izgledate jadno. Od koga Radio 021 trazi pretplatu?
  • sivi vrabac

    02.05.2013 10:07
    Postoji jaka struja u vojvodjanskoj politici da se uvede neka vrsta lokalne tv pretplate. Apsolutno sam protiv toga. Ako se nece placati u Srbiji nece ni ovde, Briga me koje ce se emisije ugasiti. Lakse je saznat planove CIA-e za iducu godinu nego ukupan broj zaposlenih /na odredjeno, na neodredjeno, po ugovoru, preko usluznih firmi, honorarno.../ u RTV-u. A koliki je ukupan budzet to je tajna koju niko ne zna.
  • NadaNS

    02.05.2013 10:01
    @JustinaNS
    Da na vaš spisak dodam i "Jedan na jedan", "Sučeljavanja", "Politbiro","Radar", etc !
  • JustinaNS

    02.05.2013 09:32
    Za našu RTV
    Ja hoću da plaćam pretplatu za RTV, najbolju TV stanicu u Srbiji. Ne dam da se ugase 5kazanje, Folder kultura, Povratak na selo, Sve stranci, Državni posao... Ni emisije o ribolovu, putopisi, dečji i dokumentarni programi. Ja svoje rekla, aVlado Vojvodine, sad si ti na potezu!
  • sale novosadjanin

    02.05.2013 09:04
    siguran sam
    da bi gradjani Vojvodine obezbedili sredstva za svoju televiziju ali pod uslovom da je nezavisna od bgd-a !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna